RSS

Tampereen plikka

27 Huh

Tunnelin päässä on oltava valoa!

Refluksitaudin alkuaika vaati käsittämättömän määrän kärsivällisyyttä ja itsetsemppausta!

Ennen refluksitaudin puhkeamista 98% vaivat olivat selvenneet yhdellä lääkärikäynnillä sekä menneet ohitse yhdellä lääkkeellä/hoidolla. Krooninen tauti oli käytännössä tuntematon käsite.Vaivojen kesto lähes aina max pari viikkoa – ja olin sentään lähemmäksi neljääkymmentä!

laituri mv

Refluksitaudin diagnosointi kesti lähes 2 vuotta, joka aika oli painajaismaista. Epätietoisuus oli pahinta! Mikä ihme tauti voi alkaa näin flunssasta eikä hellitä vaikka päällä seisoisit (kuvaannollisesti!)?? Tuttu turvallinen maailma mureni. Juoksua lääkäriltä toiselle. Juoksua testistä ja tutkimuksesta toiseen. Tulokset hyvät, hah! =   24h ihanaa helpotuksen oloa ja sitten TAAS masentava todellisuus iski: ”No mitäs nyt sitten kun se ei ollut tätäkään?”  Eikä tietenkään ketään, joka olisi neuvonut kunnolla. Kunnallinen omalääkäri kiukutteli omaa pahaa oloaan asiakkailleen. Oireiden ilmenemisessä ei ollut selvää kaavaa; ruokailuun nähden ei myöskään selvää ajallista yhteyttä.

Henkisesti äärimmäisen rasittavaa aikaa! En ole koskaan joutunut tsemppaamaan itseäni niin paljon ja niin pitkän aikaa. Ainoa ajatus ”kestä diagnoosiin asti – tunnelin päässä on oltava valoa!”.  Pakkosyötöllä komediaa, rentoutusta, hierontaa ym. Kävin istumassa k-a-i-k-k-i juhlat lävitse – vaikka vaan näyttäytymään tunniksi hiljaisena ja vaisuna. Tauti ei varsinaisesti näkynyt ulospäin mutta sisällä oli todella kaksiajakoinen olo – kukaan ympäristöstä ei aavistanut minun todellisuutta ellen sitä itse kertonut ….

Jonkun naistenlehden artikkelin jälkeen aloin myös listaamaan positiivisia asioita (5 per päivä), jotta olisin muistanut, että sellaisiakin on …

Aloitin ketjun listalle myös netissä  – nettilista päätyi saman vuoden sisällä  Aamulehden Moro-liitteeseen – kappas vaan! En ollut tunnistaa sitä, kun siitä oli poistettu ne ensimmäiset positiiviset  ”vähemmän kipua”, ”10% vähemmän kipua kuin eilen” ”onneksi on kotona särkylääkettä”  ”onneksi voi käyttää särkylääkkeitä” jne kommentit, joita sekä minä että muut ihmiset kirjoittimme parin viikon ajan.

Tällä viikolla vietetään Mielenterveysliiton Hyvän mielen viikkoa, joka itse asiassa toi mieleen tuon vaikean ajan listaamisen. Mitähän ne 5 hyvän mielen asiaa olisi nyt tänään tai eilen?

Minkälainen on sinun listasi?

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 27/04/2011 Kategoria/t: Kirjoitukset

 

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: