RSS

Koko Tammerkoski tyhjänä

17 Elo

Maanantaina alkoi Frenckellin patomuurin kunnostus, joka on jatkoa koko kesän jatkuneille meteliä aiheuttaneille remonteille. Käytännössä se tarkoitti rakkaan Tammerkosken tyhjentämistä – ja koko kosken tyhjentäminen  on sitten sen verran harvinainen kerran-elämässä rulianssi, että peritamperelainenkin sitä tulee päivittelemään!

Viikoin kuvatuimmat ovat taatusti työmaan miehet kosken pohjalla. Juttukavereita kuvausreissulla löytyy; kaiteeseen kameroiden kanssa nojailevat niin korealaiset, imatralaiset kuin paikallisetkin – ja kaikilla kommentoitavaa riittää! Simultaanitulkkaukseenhan siinä sitten jossakin vaiheessa joutui.

Eka päivänä pohjalla osatyhjennyksienkin yhteydessä on aina omalla vastuulla ”aarteen etsijöitä” – tällä kertaa siitä on todisteena monta kuvaa Aamulehdessä. Kaikkea sitä ihmiset koskeen heittävätkin! Satoja kännyköitä, CD-soittimia, uistimia, kylttejä  … ja yksi hyvässä kunnossa oleva pyörätuoli! Kyltti lienee pystytetty maanantaina 🙂 Joku heiluu tänäänkin metallinpaljastimen kanssa – tosin vain rannalla. Mahdolliset kalat on kuulemma siirretty ämpäreillä pois vesitaskuista.

Patosillan lähellä työmiehet paiskivat töitä muiden pällistellessä. Ympäri vuorokauden paiskitaan viikon ajan, jos suinkin vaan mahdollista. Kansallismaisema – näkymä Vapriikille päin on täysin outo ilman vettä. Lähes kilometrin pituinen uoma jatkuu kohti pohjoista aina Nässylle asti, mistäpäin se vesi siis tavallisesti virtaa koskeen. Mältinrannan uimapaikkaan patoamisella ei pitäisi kaiketi olla vaikutusta.

Normaalia alempana oleva Nässyn pinta kohoaa arvioiden mukaan viikon aikana (sateista riippuen) n. 15-20 cm. Hälytysrajana on 95,25 metriä, jonka myötä työt joudutaan keskeyttämään ja vesi päästetään virtaamaan takaisin uomaan. Yön aikana sateen myötä arvo oli  noussut tämänpäiväiseen 94,94 m. Pinnan tasoa voipi seurailla Palatsinraitinsillan sivuilla.

Lue myös Tammerkosken työmaasta graffititeoksesta ja lemmenlukoista Frenckellin patosillalla

ja Tammerkoskessa jälleen vettä.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 17/08/2011 Kategoria/t: Kirjoitukset

 

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: