RSS

Syyspäivä Kangasalla

09 Lok

Näitä komeita maisemia pääsee ihasteleen Kangasalla Vehoniemen harjulla puisesta yli 80-vuotiaasta näkötornista. Melkoiset on, ei voi muuta sanoa!

Kännykamera ei nyt ihan oikein saa kuitenkaan ikuistettua sykähdyttävää maisemaa auringonpaisteineen 😉  Eikä tämä kirjallinen tuotoskaan runomittaan taivu kuten joillakin  – näillä läheisillä alueilla Topelius väsäsi sen kuuluisimman runonsa ”Kesäpäivä Kangasalla” aikoinaan 1800-luvun puolessa välissä.

Poikkesimme ystäviemme kanssa sunnuntaipäivän ratoksi myös viereisessä Vehoniemen automuseossa. Hieno ja ilmainen (!) näyttely esittelee autoteollisuuden kehityskulkua 1900 – luvun alun veivattavista 1970-luvun ihmeisiin. Joukosta löytyi mm. Rolls Royce Silver Ghost vm 21, Paasikiven autoa ja maailman ainoa Renault Nervasport  vm -35. Taisi siellä olla myös tuttujen auto näytteillä.

Itse pidän 1900-luvun alun veivattavista. Muutama ystävistäni on mobilistien toiminnassa mukana, joten minäkin olen joskus päässyt kyytiin mukaan.  Kesäisin Tampereella vanhojen autojen ja pyörien harrastajat kerääntyvät ajoittain Mustanlahden satamaan, jossa joskus on piipahdettu iltakävelyllä.

Vähän tuoreemmalla Rollsilla on tullut ajeteltua enemmänkin Lontoon aikoina, kun sunnuntaisen kello viiden teen päätteeksi tuttavaperhe ystävällisesti antoi aina kuskin (kyllä, heillä oli oma James!) ja Rollsin käyttööni, jotta pääsisin inasen lähemmäksi kohti Lontoon keskustaa. Kyllä siinä kieltämättä kyydissä kelpasi olla!  Ovet aukaistiin, paketit kannettiin ja liputkin asemalta haettiin suoraan käteen. Julkinen liikenne tuntui kovin arkiselta sen jälkeen!

 


Museokahvilassa myydään 1920-luvun reseptin mukaan tehtyjä lusikkamunkkeja ja muita herkkuja. Kovin tuntuivat olevan suosittuja 🙂

Refluksitilanne: lääke pirkule unohtui ottaa aamuhässäkässä ja nyt iltasella alkaa selvästikin protonipumppuja olla taas syntynyt ja aktivoitunut lisää sellainen määrä,  jotta putkessa on hapokkaat olot. Ei muuta kuin pilleripurkille. Astmalääkkeen käheyttämä ääni kesti tämän päivän reissun normaalimääräisine puheineen. Flunssa – historiaa!

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 09/10/2011 Kategoria/t: Kirjoitukset

 

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: