RSS

Ihka uusi taskulamppu & merinot

04 Jou

Kyllä nyt kelpaa! Verotoimiston palauttaessa ystävällisesti rahojani tilille,  sain vihdoinkin tilaamani laadukkaan taskulampun pimeän ajan etsintähommiin 🙂

Tyylikkäällä mustalla Fenix PD30 – ihmeellä ei ole kokoa kuin n. 12 cm ja painoakin vain 50+ gr (ilman pattereita), joten sitä jaksaa kannatella käden väsymättä tuntikausia. Kynäotekin sujuu mainiosti!

Lumeneita löytyy joka lähtöön; valittavana on 4 valotehoa! 10, 67, 124 – ja 257 lm!!!  Ei viimeinen ihan vielä helikopterin heittimille pärjää mutta melkein 🙂  Näynpä sitten tuolla valolla kunnolla kopteriporukallekin. Tokihan ammattilaisten taskulampuista löytyy 1 000 lumenia mutta vehkeet on isompia, hankalakäyttöisempiä ym. Sen lisäksi Feniksistä löytyy vielä sos – valo ja strobokin.

Muita tärkeitä teknisiä tietoja on valon kantama 127m ja valon voimakkuus  4038 cd eli kandelaa (yksi kandela= yhden kynttilän kirkkaus). Ei paha! Näillä voimakkuuksilla ei sitten silmiin parane yhtään osoitella. Laite on tietty vesitiivis (2m asti), joten jos sitä joskus joutuu pienen puron ym pohjalta hakemaan (tai sinne naamalleen päätyy), no problems. Metrin tiputuskaan ei vielä haittaa (ainakaan siis lamppua – mutta perässä seuraavaa kantaja saa luultavammin niitä vaurioita!).

Hintaa tällä mallilla on n 60e, joka on ominaisuuksia ajatellen sopiva. Pattereista tietty tulee lisää käyttökuluja. Patterit maksaa yht 16e ja kestää yhden kahden etsinnän ajan vähän tapauksesta ja lämpötilastakin riippuen.  Jos täysillä (257 lum) antaa porottaa, kesto on noin keskimäärin 2,5 h, joten varapatterit on ehdoton must olla mukana repussa. Jos tyytyy hyvään 124 lumenin näyttöön, kestoa lupaillaan 7h 45 min, joka on jo pitkä aika. Hätävaloksi patterien vaihtoon ja siihen kerran 5 vuodessa tapahtuvaan taskulampun putoamiseen johonkin täyspimeydessä on sitten se alle 10e valaisin roikkumassa vyöltä. Tarvisi laittaa joku pieni millin heijastinnauha menemään lampun ympäri niin löytäminen toisella lampulla nopeutuu moninkertaisesti.

Lisäksi tilasin vielä valkoisen diffuuserin sekä varaksi vastaavan punaisen merkinantoon ym. Takuita riittää 2 vuodeksi.

Erätukusta hain sitten vielä odottelemaan kylmempiä reissuja varten kunnon merinokerraston n 80e –  25% alennus (kuponki, jonka äkkäsin AL:stä!). Tiedä sitten onko tämä niin lämmin kuin väittävät. Testauskäyttöä nyt 4 h sisätiloissa eikä ainakaan mitään kutitusreaktioita ym iholla. Merinoiden päälle uudet kevyttoppahousut Citarista (joiden testaus jääköön ulkotiloihin ).

Talvihälytyksiä varten on nyt sitten varustauduttu jo hyvin etukäteen. Uusia lämpöpusseja vielä Ohlsenilta. Ja muuta pientä survival – kamaa.

Onnellinen omistaja hypistelee uusia hankintoja aina ohimennessään ja ihastelee pimeässä kylppärissä innolla sos – valoa sekä 257 lm 🙂

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 04/12/2011 Kategoria/t: Kirjoitukset

 

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: