RSS

Vuosi suussa

12 Elo

Vaikea-asteisen parondontiitin vuoksi vedetty hammas ja s-äänteen takia tarve uudesta sellaisesta. Siitähän se alkoi.Takaa vedettyjä viimeisten hampaiden poissaoloa en puolestaan huomaa mitenkään enkä edes muista niiden olemassaoloa …

Implantti oli ilman muuta kuviosta hintansa vuoksi pois; edelleenkin maksetaan jopa erikoishammaslääkärilaskua viime vuodelta. Tapahtuman tuhoamaa luottamusta ei voi valitettavasti saada takaisin; siitä tullaan kärsimään vuosikausia.

Edullinen kuitusilta on toiminut hyvin. Ei näy kummemmin, syödessä toimii ja kielikin on täysin tottunut uuden hampaan muotoihin. Eikä tarvinnut viereisiä hampaita hio miksikään ihmeellisiksi kuten toisissa kalliimmissa silloissa. Harjaus ja hammasvälien puhdistus kuten tavallista. Tässä mielessä kaikki pelaa hyvin.

Alussa vaivannut liikapyöreys hiottiin pois vähitellen; prosessi kesti kaikenkaikkiaan 6 kk. Huoh. Onneksi se on nyt ohitse.

Mutta. Syljen ja joskus nestemäistyneen ruoan seilaus ruokailun jälkeen hammasvälissä ON HAITANNUT vuodenpäivät. Sen tuntee esim niellessä ja puhuessa – silloin kun kieli liikkuu alueella – eli koko ajan heti aamusta alkaen. Vähän sama kuin märässä saappaassa vesi seilaa ja tirskuu varpaiden välistä. Joskus tuntuu kivalta syödä kunnolla juustoa, joka tukkii tarvittavat kohdat ja olotila normalisoituu. Tai jäyssätä xylitol -purkasta pitkänomainen suiru, joka pysyy kuin nuuskamälli huulessa.

Aluksi luulin, että hammasväli on liian iso ja kenties epäluonnollisen muotoinen ja valitin siitä … mutta kyse onkin siitä, että sylki ym mahtuukin tulemaan suoraan sen tekohampaan ja ikenen välistä (hammashan ei ole kiinni mitenkään ikenessä vaikka ulkoapäin niin näyttääkin).

Ja TÄMÄ – kaikista aikaisemmista kyselyistä huolimatta eri tahoilta – saattaakin tulehduttaa (täysin umpinaista, ei mitään aukkoja) ientä siellä kuitusiltahampaan alla! Ja niinhän on nyt minulla sitten käynyt 😦  Joten tosiasiassa sekin minimaalinen väli tarvii vielä puhdistaa. Huoh. Miksi näistä asioista ei sanota mitään missään/kenenkään taholta ja ilman muuta aikaisemmin ennen tulehdusta??

 

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 12/08/2013 Kategoria/t: Kirjoitukset

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: